Η Discover Dogs 2019 επιστρέφει!

Η πρωτοποριακή για τα ελληνικά δεδομένα έκθεση θα αποτελέσει ένα μοναδικό στο είδος του, καινοτόμο γεγονός που έχει ως στόχο την ενημέρωση, την εκπαίδευση και την ευαισθητοποίηση των κηδεμόνων και φίλων του σκύλου σε θέματα ποιότητας ζωής, κοινωνικής ευθύνης, δικαιωμάτων, υποχρεώσεων και καθημερινότητας.

Βασισμένη στο τρίπτυχο “εκπαιδευμένος κηδεμόνας – παιδεία – παιχνίδι” θα αποτελέσει τον χώρο συνάντησης μικρών και μεγάλων, κηδεμόνων και φίλων του σκύλου με στόχο μέσα από την επίσκεψή μας να μάθουμε τόσο για τον σκύλο αλλά και για την επίτευξη της απόλυτα αρμονικής συμβίωσης μαζί του.

Από τις 11 έως τις 13 Οκτωβρίου 2019 από τις 10πμ μέχρι τις 8μμ, οι κηδεμόνες και οι φίλοι του σκύλου θα έχουν μέσω της έκθεσης τη σπάνια ευκαιρία να συναντήσουν συγκεντρωμένους τόσους επαγγελματίες και να βρουν μια τεράστια ποικιλία από υπηρεσίες και προϊόντα, επιλέγοντας το καλύτερο για τα κατοικίδιά τους.

Παράλληλα, θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν από ειδικούς σε θέματα υγείας, διατροφής κι εκπαίδευσης, να ανταλλάξουν απόψεις, να γνωρίσουν τη δράση φιλοζωικών σωματείων, να εκπαιδευτούν φιλοζωικά οι μικροί μας επισκέπτες, να συμμετάσχουν σε διαγωνισμούς, να παίξουν και να κερδίσουν πολλά δώρα.

Μια βόλτα στους χώρους της Discover Dogs είναι μια βόλτα στον μαγικό κόσμο του σκύλου. Στην μοναδική έκθεση για σκύλους θα έχετε την ευκαιρία να εισαγάγετε το παιδί σας στην ευγενή έννοια της ζωοφιλίας. Η Discover Dogs 2019 είναι ιδιαίτερα φιλική προς το παιδί, μιας και έχουν σχεδιαστεί δεκάδες δραστηριότητες για αυτό προκειμένου να διασκεδάσει, να ψυχαγωγηθεί αλλά και να καλλιεργήσει την αγάπη του για τους σκύλους.

Να μάθει για αυτούς, να έρθει σε επαφή μαζί τους και να ξεκινήσει σιγά σιγά να αποκτά την αρετή της ενσυναίσθησης. Πώς είναι άραγε να μπαίνεις στη θέση ενός σκύλου; Παιχνίδια, δώρα, καλλιτεχνικές δραστηριότητες και κατασκευές θα μετατρέψουν την έκθεση στον απόλυτο χώρο ψυχαγωγίας και μάθησης του παιδιού σας.

Σημαντική η παρουσία και σε αυτή την έκθεση της ομάδας Ζω.Ε.Σ. που θα δώσει τη δυνατότητα σε ομάδες παιδιών με τη συνοδεία των γονιών τους, να συμμετέχουν στο πολυθεματικό και διαδραστικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ζωο…φιλώντας μαθήματα άδολης αγάπης», αλλά και στο νέο τους εκπαιδευτικό πρόγραμμα δημιουργικής γραφής, μυθοπλασίας και ενσυναίσθησης «Δες τη ζωή μέσα από τα μάτια ενός σκύλου» αποκτώντας πολύ σημαντική γνώση πάνω στη σχέση τους με τον σκύλο!

Face painting, μπαλονοκατασκευές, χειροποίητες κατασκευές, μουσικοκινητικά παιχνίδια, αφηγήσεις παραμυθιών, θεατρικά παιχνίδια, παρουσιάσεις βίντεο, διαγωνισμοί ζωγραφικής θα κάνουν πράξη την ευεργετική αλληλεπίδραση των παιδιών με τον σκύλο μέσα από ολοκληρωμένες βιωματικές εμπειρίες.

Και το σημαντικότερο με την καρδιά τους γεμάτη αγάπη από τις αγκαλιές και τα φιλιά από τη Διώνη που έχοντας πλέον συναντήσει πάνω από 150.000 παιδιά σε όλη την Ελλάδα, θα είναι για ακόμη μια φορά κοντά μας ως η πρωταγωνίστρια του περιπτέρου αυτού!

Εγκεκριμένη από το ΥΠΕΠΘ και πιστοποιημένη ως σκύλος εκπαιδευτικής διαμεσολάβησης από το IFZ θα είναι εκεί ώστε να αποδείξει πως οι πρώην αδέσποτοι και κακοποιημένοι σκύλοι γίνονται σπουδαίοι Δάσκαλοι.

Σε όλη τη διάρκεια της έκθεσης στο περίπτερο θα είναι μόνιμα στημένο ένα καλλιτεχνικό εργαστήριο για παιδιά. Επίσης θα υπάρχει σε μόνιμη βάση facepainting όπως και ζωοφιλική ενημέρωση παιδιών από τις Ζω.Ε.Σ. εφόσον δημιουργούνται ομάδες.

Κοντά τους η ζωγράφος και εμψυχώτρια Άννα Βασιλειάδη για να μυήσει τα παιδιά στον κόσμο του Ακηδεμόνευτου Βασιλείου της Διώνης! Ενώ η Μαργαρίτα Κωτσίνη, υπεύθυνη εκδόσεων Καλειδοσκόπιο θα στήσει ένα καταπληκτικό εργαστήριο έκπληξη για μικρούς και μεγάλους!

Η Λιάνα Δενεζάκη κοντά μας σε ένα εικαστικό εργαστήριο έκπληξη!

Μια σύντομη περιπλάνηση στην ιστορία της τέχνης και της αρχιτεκτονικής θα μαγέψει μικρούς και μεγάλους φίλους και θα τους δώσει την ώθηση να εκφράζονται ελεύθερα και να εμπιστεύονται τη φαντασία τους με την τεχνική του κολάζ.

Οι μουσικοί Χαριτίνη Πανοπούλου και ο Κώστας Παρίσσης θα αναλάβουν τα μουσικά εργαστήρια, ενώ ο παιδικός σταθμός Ονειροδρόμιο και το 2ο Νηπιαγωγείο Νέας Σμύρνης θα αναλάβουν τη μουσική δραματοποίηση της Μεγάλης Επιστροφής, του νέου βιβλίου της Κατερίνας Παπαποστόλου, ιδρύτριας της ομάδας Ζω.Ε.Σ. Συντονιστείτε στη σελίδα Ζω.Ε.Σ. όπου θα ανέβει σύντομα το πρόγραμμα δράσεων για παιδιά!

Στο περίπτερο Ζω.Ε.Σ. εκτός από τα τρία βιβλία της Κατερίνας Παπαποστόλου, θα βρείτε χειροποίητες δημιουργίες αλλά και αντικείμενα για σκύλους και όλα τα έσοδα των πωλήσεων στηρίζουν το έργο της ομάδας σε όλα τα σχολεία της χώρας.

Είναι μια εξαιρετική παρουσία της ομάδας Ζω.Ε.Σ. στην Discover Dogs 2019 και σας προτείνουμε να μη τη χάσετε!

Απάντηση