Η αράχνη-ιστός που ζει στην Αυστραλία είναι η πιο επικίνδυνη αράχνη στον κόσμο. 0,2 mg/kg δηλητηρίου από μια αρσενική αράχνη-ιστό αρκούν για να σκοτώσουν έναν άνθρωπο.

Η κυβομέδουσα έχει πλοκάμια με δηλητήριο που μπορεί να προκαλέσει παράλυση, καρδιακή ανακοπή ακόμη και θάνατο λίγα λεπτά μετά το τσίμπημα.

Ο χρυσός δηλητηριώδης βάτραχος έχει αρκετό δηλητήριο για να σκοτώσει δέκα άνδρες. Οι ιθαγενείς της Κολομβίας χρησιμοποιούσαν το δηλητήριο του για να βαπτίζουν τα βέλη τους πριν το κυνήγι.

Ο κροκόδειλος του αλμυρού νερού είναι το μεγαλύτερο και πιο επιθετικό ερπετό του κόσμου. Ένας μέσος αρσενικός κροκόδειλος αυτού του είδους μπορεί να φτάσει τα 5 μέτρα και ζυγίζει 450 κιλά.

Τα πιο άγρια λιοντάρια που επιτίθενται και σε ανθρώπους κατάγονται από την Αφρική. Τα λιοντάρια της Τανζανίας και της Κένυας είναι μεταξύ άλλων τα πιο επικίνδυνα λιοντάρια.

Η μύγα Τσε Τσε έχει την ιδιότητα να ρουφάει το αίμα, είναι όμως και η αιτία που μεταδίδεται ο Αφρικανικός Ύπνος, μια ασθένεια που σκοτώνει 250 χιλιάδες ανθρώπους τον χρόνο.

Ο ιπποπόταμος θεωρείται από τα πιο επικίνδυνα ζώα της Αφρικής. Επιτίθεται στους ανθρώπους χωρίς κάποιον ιδιαίτερο λόγο και μπορεί να καταστρέψει ακόμη και αυτοκίνητα προκειμένου να φτάσει στον άνθρωπο.

Κουνούπι. Είναι το ζώο το οποίο ευθύνεται για τους περισσότερους θανάτους ανθρώπων σε όλο τον κόσμο. Μεταδίδει πολλές μολυσματικές ασθένειες όπως η ελονοσία, ο κίτρινος και δάγκειος πυρετός.

Ο Μεγάλος Μυρμηγκοφάγος μπορεί να ξεκοιλιάσει και άνθρωπο με τα νύχια του. Ακόμη και τα πιο άγρια ζώα όπως τα pouma και τα Jaguar αποφεύγουν να βρεθούν κοντά του.

Κύκνος. Αν νιώσει ότι απειλείται από έναν άνθρωπο που είναι στο νερό, του επιτίθεται, πιάνοντας τον από το σβέρκο και προσπαθεί να τον πνίξει στο νερό.

Το Loris στους αγκώνες του έχει δηλητήριο. Όταν νιώσει ότι απειλείται γλείφει τους αγκώνες του και δαγκώνει. Συνήθως προκαλεί στους ανθρώπους μοιραίο σοκ αναφυλαξίας.

Δελφίνι. Έχουν αναφερθεί πολλά περιστατικά σεξουαλικών επιθέσεων δελφινιών σε δύτες. Την προσπάθεια των δυτών να ξεφύγουν, τα δελφίνια την αντιλαμβάνονται ως ερωτικό παιχνίδι και αρχίζουν να δαγκώνουν και να χτυπούν δυνατά με το ρύγχος τους.

Απάντηση