Ανάμεσα στους ιδιοκτήτες γάτων και σκύλων υπάρχει μια αιώνια διαμάχη, για ποιο από τα δύο ζώα είναι πιο έξυπνο. “Οι σκύλοι είναι πιο έξυπνοι, όχι οι γάτες είναι πιο έξυπνες”.

Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Κιότο, με επικεφαλής την ψυχολόγο Σάχο Ταγκάκι, πραγματοποίησαν διάφορα πειράματα, σε 49 κατοικίδιες γάτες. Το συμπέρασμα ήταν ότι οι γάτες τα καταφέρνουν το ίδιο καλά όσο και οι σκύλοι σε ανάλογα πειράματα.

Επιπλέον, οι γάτες όπως και οι σκύλοι καταλαβαίνουν την ψυχολογική διάθεση, τις εκφράσεις και τις χειρονομίες των ιδιοκτητών τους.

Μια άλλη έρευνα που διεξήχθη στο Πανεπιστήμιο του Τέξας, είχε σαν αντικείμενο της την εξυπνάδα των ιδιοκτητών σκύλων και γάτων. Περίπου 600 εθελοντές ρωτήθηκαν αν προτιμούν γάτες ή σκύλους. Στη συνέχεια έκαναν πολλές ερωτήσεις στους συμμετέχοντες εξετάζοντας τις συνήθειες τους, τη συμπεριφορά τους, τις προτιμήσεις τους και την ευφυΐα τους.

Με βάση τις απαντήσεις που έδωσαν οι συμμετέχοντες, η μελέτη έδειξε ότι οι άνθρωποι που προτιμούν τις γάτες είναι πτυχιούχοι πανεπιστημίου, έχουν υψηλόβαθμες θέσεις εργασίας, υψηλό IQ, είναι ευαίσθητοι, δημιουργικοί και παλεύουν για τα πιστεύω τους. Από την άλλη οι ιδιοκτήτες σκύλων είναι περισσότερο εξωστρεφείς και επικοινωνιακοί.

Οι ιδιοκτήτες γατών κατέγραψαν τα καλύτερα σκορ στα τεστ νοημοσύνης!

Οι ιδιοκτήτες γατών μπορεί να είναι εξυπνότεροι, είναι όμως μόνο το 11% της έρευνας. Το 60% περίπου προτίμησε σκύλο και το υπόλοιπο 29% επέλεξε και τα δύο ή κανένα από τα δύο ζώα.

Απάντηση