Στη Φρανκφούρτη και συγκεκριμένα στη συνοικία Φέχενχαΐμ (Fechenheim) μια Αραβική λευκή φοράδα, ονόματι Τζένη, πηγαίνει καθημερινά βόλτα μέσα στη πόλη μόνη της, επί 14 συνεχή χρόνια.

Όταν ο 79χρονος σήμερα ιδιοκτήτης της, Βέρνερ Βαϊσέντελ (Warner Weischedel) δεν μπορούσε πια να την ιππεύσει ούτε να την χαλιναγωγήσει πεζός, αποφάσισε να δοκιμάσει να την αφήσει ελεύθερη.

Κάθε πρωί της ανοίγει την πόρτα του στάβλου και την αφήνει να πάει τη βόλτα της, έχοντας διαρκώς στο χαλινάρι της ένα χαρτάκι που λέει «Με λένε Jenny, δεν το έχω σκάσει, απλώς κάνω τη βόλτα μου. Σας ευχαριστώ». Πολλές φορές στη βόλτα της, την ακολουθεί και η Εβίτα, ένας ποιμενικός σκύλος της οικογένειας.

Αρκετές φορές άνθρωποι που δεν γνωρίζουν την κατάσταση, τηλεφωνούν στην αστυνομία θεωρώντας ότι μπορεί να γίνει επικίνδυνη. Η αστυνομία δεν μπαίνει καν στη διαδικασία να δράσει. Απλώς τηλεφωνούν στον Warner για να σιγουρευτούν ότι γνωρίζει που είναι το άλογο του.

Οι ντόπιοι περιμένουν κάθε μέρα να δουν την Jenny και να την κεράσουν λιχουδιές. Εκείνη, είναι πολύ κοινωνικοί και φιλικοί με όλους και ποτέ δεν έχει προκαλέσει το παραμικρό.

Μερικοί άνθρωποι στα μέσα κοινωνικής δικτυώσεις έχουν επικρίνει την ελευθερία της Jenny, κάνοντας λόγο για αμέλεια που μπορεί να έχει δυσάρεστες συνέπειες για τους ανθρώπους, αλλά και για το ίδιο το ζώο.

Η κτηνίατρος της, που της κάνει της καθιερωμένες εξετάσεις δήλωσε ότι η φοράδα είναι υγιής, χαλαρή και ικανοποιημένη.

Απάντηση