Η μεγάλη ευαισθησία της κτηνιάτρου για τα ζώα, την οδήγησε στο να βάλει τέλος στη ζωή της με τον τρόπο της ευθανασίας.

Ο πόνος και η απέραντη θλίψη για τα χιλιάδες αδέσποτα ζώα που αναγκάζονταν να θανατώσει, οδήγησαν την νεαρή κτηνίατρο από την Ταϊβάν Chien Chih-cheng στις 5 Μαΐου του 2016 να βάλει τέλος στην ζωή της, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που έβαζε τέλος στις ζωές των πλασμάτων που λάτρευε. Την ευθανασία με το ίδιο φάρμακο.

Η Chien Chih-cheng αποφοίτησε από το πανεπιστήμιο της Ταϊβάν με την υψηλότερη βαθμολογία. Θα μπορούσε να ακολουθήσει οποιοδήποτε άλλο επαγγελματικό δρόμο, αλλά η αγάπη της για τα ζώα την οδήγησε στο να αφοσιωθεί ολοκληρωτικά στην φροντίδα των αδέσποτων ζώων.

«Έκανε συχνά υπερωρίες, σπάνια έκανε ένα κανονικό μεσημεριανό διάλειμμα και θυσίαζε τις διακοπές της για να δίνει περισσότερη προσοχή στα σκυλιά και να κάνει τις ζωές τους καλύτερες», θυμάται η Winnie Lai, συνάδελφος της σε καταφύγιο για εγκαταλελειμμένα σκυλιά στην πόλη Taoyuan.»

Η τραγική είδηση της 32χρονης κτηνιάτρου εξόργισε τον κόσμο της Ταϊβάν προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων. Άρχισαν να ρωτούν γιατί οι άνθρωποι που μάχονται για τα αδέσποτα ζώα δέχονται τόσο μεγάλη πίεση από το κράτος, ρίχνοντας ευθύνες στην κυβέρνηση για τον άδικο χαμό της κτηνιάτρου.

Σε συνέντευξη της η Chien Chih-cheng είχε πει: «Την πρώτη φορά που είδα ένα ζώο να υποβάλετε σε ευθανασία πήγα σπίτι και έκλαιγα όλη νύχτα. Ήταν κάτι που δεν μπορούσα να αντέξω. Πιστεύω ότι και τα ζώα αξίζουν μια καλύτερη ζωή και όχι ένα άσχημο τέλος μέσα σε ένα καταφύγιο».

Μετά από διάφορες συνεντεύξεις της στον τύπο και στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, αποκαλύφθηκε ότι ενώ λάτρευε τα ζώα, αναγκάστηκε μέσα σε δύο χρόνια να κάνει πάνω από 700 ευθανασίες σε σκυλιά. Μετά από αυτή την συγκλονιστική αποκάλυψη τα social media άρχισαν να την αποκαλούν η «όμορφη σφαγέας» ή η «χασάπισσα».

«Ελπίζω η αναχώρηση μου να κάνει γνωστό σε όλους σας πως τα αδέσποτα ζώα έχουν επίσης ζωή. Ελπίζω η κυβέρνηση να γνωρίσει τη σημασία του ελέγχου της πηγής του προβλήματος… Παρακαλώ δώστε αξία στη ζωή τους», έγραφε το σημείωμα που άφησε πριν βάλει τέλος στη ζωή της.

Η κυβέρνηση της Ταϊβάν μετά τον θάνατο της Chien Chih-cheng αύξησε τον χρόνο παραμονής των ζώων στα καταφύγια σε περισσότερο από δύο εβδομάδες που ήταν μέχρι τότε.

Από τις 4 Φεβρουαρίου 2017 τέθηκε σε εφαρμογή ένας νέος νόμος που θέτει παράνομες τις ευθανασίες. Επίσης όποιος επιθυμεί να εγκατάλειψή το ζώο του σε καταφύγιο θα πρέπει να καταβάλει ένα ποσό που ξεπερνάει τα 100 δολάρια.

Το 2015, θανατώθηκαν περίπου 10.900 ζώα και περίπου 8.600 αδέσποτα πέθαναν από διάφορες ασθένειες μέσα στα καταφύγια.

ΠΗΓΗ BBC

Απάντηση