Πόσο φαντάζεστε ότι μπορεί να κοστίζει μια κλήση παράνομης στάθμευσης στο Muncie της Indiana; Όσο και αν σας φανεί απίστευτο, η κλήση μπορεί να εξοφληθεί με μια δωρεά τροφών για γάτες ή οτιδήποτε άλλες προμήθειες για το τοπικό καταφύγιο ζώων.

Το αστυνομικό τμήμα του Muncie σε μια προσπάθεια να βοηθήσει το καταφύγιο ζώων Muncie Animal Care and Services, ζήτησε από τους παραβάτες αντί χρημάτων, να πληρώσουν τις κλήσεις παράνομης στάθμευσης με τροφές για γάτες.

Την ιδέα αυτή, είχαν δύο αστυνομικοί που επισκέφθηκαν το καταφύγιο και διαπίστωσαν ότι η φροντίδα 350 γατιών ήταν παρά πολύ δύσκολη. Η έλλειψη τροφής, φαρμάκων και άλλων βασικών αναγκών είχε φέρει σχεδόν σε αδιέξοδο τους ανθρώπους του καταφυγίου, που με μεγάλη δυσκολία προσπαθούσαν να ανταπεξέλθουν στις αυξημένες ανάγκες της περίθαλψης των ζώων.

«Αν έχετε κλήση παράνομης στάθμευσης αξίας 25 δολαρίων, μπορείτε να φέρεται το αντίστοιχο ποσό σε γατοτροφές ή διάφορες άλλες προμήθειες στο Αστυνομικό Τμήμα και η κλήση εξοφλείται με την ανταλλαγή της δωρεάς», δήλωσε ο αστυνόμος Jamie Brown.

Παρόλο που αυτός ο ιδιαίτερος τρόπος εξόφλησης των κλήσεων, ήταν για λίγες ημέρες (από τις 15 Ιουλίου έως τις 19 Ιουλίου), ο κόσμος συνέχισε να πηγαίνει τροφές για αρκετό καιρό μετά. Ο συγκεκριμένος τρόπος πληρωμής δεν περιλάμβανε παραβάσεις σε θέση στάθμευσης αναπήρων ή οποιαδήποτε άλλη παράβαση που έπρεπε να παραπεμφθεί στο δικαστήριο.

«Αυτό το δωμάτιο ήταν σχεδόν άδειο πριν ξεκινήσουμε! Οι περισσότεροι από τους ανθρώπους που έφεραν διάφορες προμήθειες, δεν είχαν καν κλήση για παράνομη στάθμευση», δήλωσε η αστυνομία του Muncie σε ένα tweet με μια φωτογραφία όλων των δωρεών.

«Δεν ξέρω αν το αστυνομικό τμήμα σχεδιάζει να το ξανακάνει, αλλά είμαστε απίστευτα ευγνώμονες σε αυτούς και την κοινότητα. Η κινητικότητα τους ήταν συντριπτική», δήλωσε στο CNN η Ashley Honeycutt, διευθύντρια του καταφυγίου.

«Δεν είμαστε το μόνο καταφύγιο που περνάει δύσκολα αυτό το χρονικό διάστημα. Είναι εποχή που οι γάτες αναπαράγονται και ενθαρρύνουμε όλους να βοηθήσουν το τοπικό τους καταφύγιο».

Απάντηση