Πρέπει πάντα ότι τροφή δίνεται στον σκύλο σας, να το κάνετε κατόπιν συνεννόησης με τον κτηνίατρο σας. Τα ζωάκια μας έχουν τις δικές τους ισορροπημένες τροφές που βοηθούν τον οργανισμό τους να παραμείνει υγιείς και δυνατός, ώστε να ζήσουν πολλά ευτυχισμένα χρόνια κοντά μας.

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι καμιά φορά δεν επιτρέπεται να τους δίνουμε και ένα μεζεδάκι μικρής ποσότητας από κάποιο φαγητό μας. Αρκεί το φαγητό να είναι καλά μαγειρεμένο χωρίς λίπος και χωρίς καρυκεύματα. Σας αναφέρουμε κάποια φαγητά που επιτρέπονται και για τους μικρούς μας φίλους.

Άπαχο κρέας. Το άπαχο κρέας πολύ καλά ψημένο, είναι μια καλή τροφή για τους σκύλους. Είναι σημαντικό να αφαιρέσουμε όλο το λίπος από το κομμάτι που θέλουμε να δώσουμε στο σκύλο μας, όπως όλη την πέτσα από τα πουλερικά. Πρέπει επίσης να βεβαιωθούμε ότι το κομμάτι που θα του δώσουμε δεν έχει καθόλου κόκαλα.

Φρούτα. Επιτρέπονται φέτες μήλου, πορτοκαλιού, μπανάνας και καρπουζιού. Τα παραπάνω αποτελούν ένα γευστικό και ακίνδυνο σνακ για τα σκυλάκια μας. Πριν τους το δώσουμε πρέπει να βεβαιωθούμε ότι έχουμε καθαρίσει πολύ καλά το φρούτο από σπόρους, κουκούτσια και φύλλα τα οποία μπορούν να τα βλάψουν πολύ.

Λαχανικά. Πολύ υγιεινό σνακ για τον σκύλο μας είναι τα στικς από καρότο, πράσινα φασολάκια, φέτες αγγουριού και φέτες από κολοκυθάκι. Επίσης μπορεί να φάει ψητή πατάτα χωρίς λίπη και μπαχαρικά. Δεν επιτρέπεται να φάει ωμές πατάτες ή το φυτό της πατάτας αν την καλλιεργείτε στον κήπο σας.

Άσπρο ρύζι. Είναι απόλυτα ασφαλές για τα σκυλιά να τρώνε άσπρο ρύζι αρκεί να είναι χωρίς καρυκεύματα. Μια μερίδα βραστό ρύζι με βραστό κοτόπουλο σωστά μαγειρεμένα, αποτελούν ιδανικό φαγητό για τον σκύλο μας και μπορεί να τον βοηθήσουν να αποφύγει ή και να ανακουφιστεί από πεπτικά και στομαχικά προβλήματα.

Καλαμπόκι. Είναι πηγή σημαντικών θρεπτικών συστατικών. Περιέχει λινολενικό οξύ, ένα πολύ σημαντικό ωμέγα-6, απαραίτητο για την ανάπτυξη του ζώου για υγιές δέρμα και τρίχωμα, και για ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα.

Απάντηση